Appartementencomplex – Papendrecht

Bedrijfshal in Papendrecht was verwaarloosd en het pand was zelfs ook verzakt, waardoor de staalconstructie niet meer waterpas stond. De bedrijfshal werd omgetoverd tot een appartementencomplex en de vloeren werden waterpas gesteld. Het werd bekleed door prefab HSB-wanden en rabatdelen.

Het appartementencomplex bevatte 420 m2 prefab HSB-wanden en deze wanden werden bekleed door rabatdelen. Deze HSB-wanden werden geproduceerd door B&O Bouw in Krimpen aan de Lek.

Hoencamp Engineering was verantwoordelijk voor de tekeningen van de prefab HSB-wanden.

Nutsschool Boldingh – Den Haag

Nutsschool M.M. Boldingh voldeed niet meer aan de huidige eisen voor een goed schoolgebouw. Het bestaande gebouw werd gesloopt en op dezelfde locatie werd nieuwbouw gerealiseerd. Er werd twee multifunctionele accommodaties, gymzaal, buitenruimten, buitenbergingen en fietsenstalling gerealiseerd.

Het gedeelte van binnenbladen bij de omhulling van het gebouw is voorzien van prefab HSB-wanden van 270 m2 en dakranden van 300 m1. Deze HSB-wanden en dakranden werden geproduceerd door B&O Bouw in Krimpen aan de Lek .

Hoencamp Engineering was verantwoordelijk voor de tekeningen en het maatwerk van de prefab HSB-wanden en dakranden.

Studentenwoning Den Haag

Het kantoorgebouw tegenover station Den Haag HS was jarenlang leeg en dit gebouw werd omgetoverd tot studentenwoningen.

De timmerfabriek B&O Bouw maakt, levert en monteert de prefab HSB-wanden met een totaal oppervlak van 2.400 m2 voor Stationsplein in Den Haag. Deze prefab HSB-wanden zijn verdeeld over de begane grond en 7 verdiepingen en voorzien van houten stijl- en regelwerk met isolatie, afwerkingsplaten, stelkozijnen en elektra.

Hoencamp Engineering was verantwoordelijk voor de tekeningen en het maatwerk van de prefab HSB-wanden.

Verbouwing Amsterdam

In opdracht van een particulier heb ik een tekening gemaakt voor verbouwing van een appartement.

Een bijzonder project en de opdrachtgever heeft alles laten uitvoeren zoals ik in mijn tekening heb verwerkt.

Winkelcentrum Hoog-Dalem

Het winkelcentrum Hoog Dalem van 6.600 m2 wordt in Gorinchem door Heijmans gebouwd.

B&O Bouw kreeg de opdracht van Heijmans om de HSB wanden, dakranden en stelkozijnen te produceren en leveren. De werkzaamheden van Hoencamp Engineering voor deze opdracht is het opzetten van 3D modellen, werktekeningen en productietekeningen van de bovenstaande onderdelen. Om te communiceren en samenwerken met Heijmans deden we het in de BIM tekenpakketten, zoals ArchiCad, Solibri en BIMcollab ZOOM.

Jordanië

Nieuwbouw gemeenschapscentrum

Van september 2013 tot juni 2014 verbleef ik in Jordanië voor mijn afstudeerproject. Inhoud van dit project is het ontwerpen van gemeenschapscentrum met aangepaste architectuur voor de leerlingen met diverse beperkingen (zintuiglijke, lichamelijke en verstandelijke beperkingen). Ik heb rekening gehouden met verschillende aspecten op het gebied van kleurencontrast, akoestiek, verlichting, geen obstakels, goede ventilatie/koeling en kenmerken per verdieping en afdeling, zodat de leerlingen met diverse beperkingen zich kunnen oriënteren.

Het gemeenschapscentrum moest ook energiezuinig zijn. Zodoende heb ik de volgende voorzieningen toegepast: windmolen, waterzuiveringsinstallaties, zonnecollectoren en verdampingskoeling (andere manier van koelen in het gemeenschapscentrum is het gebruik van maken van Earth, Wind & Fire).